Wat wordt er zoal geproduceerd in de Provence?

Daar waar deze piek omstreeks een eeuw geleden nog vrij rustig was, is dat inmiddels enigszins veranderd. Later in de vorige eeuw werd dit gebied populair bij vele bezoekers en kwam er een stroom van mensen naar de Provence. Dit is ook niet zo verwonderlijk. Eigenlijk was het wachten tot dit gebied door het grote publiek ontdekt ging worden. Het fijne klimaat, de zee, het uiprovence-725856_960_720tstekende eten en drinken, allemaal dragen ze bij aan de liefde voor de Provence die zovelen ondertussen koesteren.

Inmiddels is het toerisme een be
langrijke inkomstenbron voor de streek gewonnen. Een tijd geleden werkten de meeste mensen nog op het land. Dit gebeurd nog steeds wel, er worden immers veel producten nog altijd in de streek gemaakt. Nu is het wel zo dat het toerisme dusdanig groot is in de Provence dat hier meer mensen een baan in gevonden hebben. Het aantal bedrijven wat zich bezig houdt met het produceren van bijvoorbeeld wijn of olijfolie is nog altijd groot. Omdat verschillende dingen die in de Provence geproduceerd worden nog altijd over de hele wereld geliefd zijn is dit zeker niet raar.

Nog een aantal producten die veelal in deze regio gemaakt worden zullen misschien niet het eerste zijn waar mensen bij de Provence aan denken, al komen ze wel degelijk hier vandaan. Dit geldt bijvoorbeeld voor bloemen en kruiden. In het gebied aan de Middellandse Zee tussen de grote steden zijn vele bedrijven te vinden die bloemen produceren. Vooral de zonnebloemen die hiervandaan komen is in de voorbije jaren sterk toegenomen. Een aantal, soms heerlijke kruiden, zijn eveneens afkomstig uit de Provence. Sowieso is het gebied gezien over heel Frankrijk een van de belangrijkste producenten van alle bovengenoemde dingen. Buiten het toerisme is het dus zeker niet onbelangrijk dat deze uit de Provence blijven komen, wat zeker zal gebeuren.