Stranden van de Cote d´Azur

Dat veel mensen het gebied in en om de Provence bezoeken voor de wijn, de mooie dorpjes en de vele andere activiteiten die er gedaan kunnen worden, is bekend. Toch is er nog een ding wat een ontzettende aantrekkingskracht heeft op iedereen die deze kant op komt. Dat zijn de stranden. Er is een grote verzameling aan badplaatsen te vinden in dit zuidoostelijke gedeelte nice-1265937_960_720van Frankrijk. Doordat het weer zo heerlijk is liggen deze er niet voor niets. Miljoenen zonaanbidders van binnen en buiten Europa komen hier dan ook graag naartoe.

De meeste van deze badplaatsen bieden voldoende vertier voor toeristen. Zo hebben ze vaak een echte boulevard of promenade, waar het gaat om zien en gezien worden. Met talloze uitgaansgelegenheden kan iedereen hier een leuke tijd beleven. Zo zijn er talloze leuke winkels, restaurants en barretjes te vinden. Genoeg vertier voor iedereen dus. Op de vraag wat nu de beste badplaats van de Cote d’Azur is zullen vaak uiteenlopende antwoorden volgen. Dit heeft ook maar net te maken met waar iemand de voorkeur aan geeft. Sommige bestemmingen zijn ontzettend populair en drukbezocht, al zijn er ook in dit gebied nog steeds plekjes te vinden waar het relatief rustig is te noemen.

Saint-Tropez is een plaats die bekend staat om de vele sterren die het bezoeken. De rijken der aarde komen hier om vakantie te vieren en dit is niet echt verbazingwekkend te noemen want het is een prachtige plek. In de plaats Menton is een prachtig strand te vinden. Eigenlijk zijn alle stranden in deze streek mooi. Het azuurblauwe water van de Middellandse Zee draagt hier een steentje aan bij. Andere badplaatsen die de moeite waard zijn luisteren naar de namen Juan-les-Pins, La Lavandou en Cannes. Voor iedere soort zonaanbidder is er in de Provence en aan de Cote d’Azur wel een strand te vinden dat tot de verbeelding spreekt.