Eten in de provence

Vele mensen gaan niet op de laatste plaats voor het heerlijke eten naar de Provence. De regio staat erom bekend culinaire hoogstandjes te bieden waardoor het voor echte fijnproevers heerlijk is om hier te zijn. Wanneer je iemand tegenkomt die de Provence eens bezocht heeft zal deze dit vrijwel zeker beamen. Bij een aantal gerechten zal men gelijk aan deze streek denken, bij anderen misschien niet. Toch zijn er wat gastronomie betreft vele redenen om de kuche-provence-franceProvence te bezoeken.

Een paar van de hoofdrolspelers in de Provence wat voedsel betreft zijn de olijfolie die hier geproduceerd wordt en de truffels. De olie die hier met behulp van olijven gemaakt wordt behoord tot een van de beste soorten in de gehele wereld, Dit is al tijden zo en zal voorlopig nog wel even zo blijven. Het is de basis voor vele gerechten die hier bereid worden. De truffels zijn voor echte fijnproevers ook heerlijk. Het seizoen voor truffels loopt in de winter en deze periode biedt dan ook de uitgelezen mogelijkheid om de allerlekkerste truffels die de Provence te bieden heeft te eten.

Gerechten waar de streek bekend om staat hebben veelal met vis te maken. Dat kan ook eigenlijk niet anders vanwege de ligging van de Provence bij de Middellandse Zee. Maar ook bepaalde vleesgerechten worden hier kwalitatief uitermate goed bereid. Het maakt dus niet heel veel uit waar iemand voorkeur voor heeft, de keuze is ruim genoeg in dit gebied, en dit geld niet alleen voor vlees.

Mensen die geen vlees eten hoeven niet bang te zijn dat ze hier niet kunnen slagen wanneer ze uit eten gaan. Ook moet groenten weten ze in de Provence wel raad. Een geliefd gerecht wat met alleen maar groenten geprepareerd kan worden en hier vandaan komt luistert naar de naam Ratatouille. Overigens kan het voor personen die dit liever hebben op de meeste plaats evengoed wel met vlees geserveerd worden.