De Provence streek

De Provence is een prachtige streek in Zuidoost Frankrijk. Deze staat bekend om het fijne klimaat en is dan ook een geliefde vakantie bestemming voor velen. Vooral de echte levensgenieters zullen hier prima aan hun trekken komen. In de nabije omgeving liggen de Middellandse Zee, het land Italië en de Alpen. Er is dus meer dan genoeg te doen in de omgeving. In dit gebied vin1015px-van_gogh_-_bauernhaus_in_der_provencedt je vele bossen en tevens gebergtes, waar allerlei van de meest uiteenlopende activiteiten gedaan kunnen worden.

Een andere reden waarom veel mensen hier graag komen is het aangename klimaat. De Provence is een geliefde plek om te overwinteren voor mensen van over de hele wereld. Dit is niet zo gek, de winters zijn hier zeer mild en dus is het prima toeven. Daarnaast zijn de zomers over het algemeen droog en zonovergoten, heerlijk dus voor mensen die van het strand en de zee houden. Het aantal dagen per jaar dat er neerslag valt is zeer minimaal, in tegenstelling tot ons klimaat in Nederland. De warmste maanden hier zijn Juli en Augustus, terwijl December en Januari het koudst zijn, al is het ook tijdens deze periode nog zeer aangenaam.

De officiële taal die hier gesproken wordt is vanzelfsprekend het Frans, al heeft de streek verschillende dialecten. Die kunnen moeilijk te verstaan zijn voor mensen die hier niet vandaan komen. Gelukkig spreken de meeste mensen die dit dialect spreken ook prima gewoon Frans. Welk dialect er gesproken wordt kan sterk afhangen van in welk gebied in de Provence iemand zich bevindt. Opvallend is dat de dialecten binnen de streek eveneens anders kunnen klinken, ondanks dat ze helemaal niet ver van elkaar gesproken worden geografisch gezien. De bevolking heeft hier wat sommige dingen betreft totaal eigen gewoonten en gebruiken. Een ding is zeker, het leven is prima in de Provence.