De lekkerste wijnen in de streek

Wie aan Frankrijk denkt zal ongetwijfeld aan wijn denken. Het land staat bekend als een van de grootste producenten van de geliefde drank die geproduceerd wordt van de druif. Verschillende streken door het gehele landen hebben veelal karakteristieke wijnen die naar plaatsen over de hele wereld geëxporteerd worden. Voldoende bezoekers van het land zijn echte wijn liefhebbers en bezoe381a6a89b5add60fe9500928c22582e2afe5fc49ken soms zelfs speciaal hiervoor Frankrijk.

Er zijn steden in de Provence die geheel bekend staan vanwege de wijnproductie. Voor de echte fans van de drank is deze streek dan ook een prima plek om voor langere tijd te vertoeven. De namen van enkele van de bekendste steden waar veel wijn vandaan komt zijn Cassis, Palette en Bandol. Buiten deze plaatsen zijn er talloze mogelijkheden om meer over wijn te weten te komen. Dit kan onder andere door een echte wijnkelder te bezoeken, of een boerderij waar wijn geproduceerd wordt. In combinatie met de fijne zon staat deze combinatie garant voor een hele leuke dag. Het proeven van enkele van de beste dingen die het gebied qua wijn te bieden heeft mag natuurlijk ook niet uitblijven.

Belangrijk voor een goede wijn is natuurlijk de soort druif waar deze van gemaakt wordt. In de Provence zijn de meeste gebruikte druiven de Crignan, Grenache, Tibouren en Cinsault. Deze worden gebruikt voor rode wijn. Voor het maken van witte wijn zijn er andere soorten druiven, te weten Rolle, Ugni Blanc en Clairette. Verschillende streken in de Provence hebben overigens hun eigen specialiteit wat wijn betreft. In sommige gebieden wordt meer witte wijn geproduceerd maar in andere weer meer rode wijn.

Voor een aantal van de rode wijn die afkomstig zijn uit de regio geldt dat ze beter van smaak worden naarmate ze ouder zijn. Sommige van deze wijnen zijn naar verloop van tijd dan ook een vermogen waard.