De Alpes de Haute-Provence

Dit specifieke gebied in de Provence is heerlijk voor iedereen die graag sportieve activiteiten onderneemt. De bergachtige omgeving biedt allerlei mogelijkheden voor dergelijke uitstapjes. Buiten dat is de streek ontzettend mooi en een echte lust voor het oog. Het ligt dicht bij de Alpen en de Italiaanse grens. Voor wie in de Alpes de Haute-Provence verblijft is het eenvoudigrougon_alpes_de_haute_provence_france om ook deze streken eens te bezoeken. Ze liggen niet ver weg en bieden weer andere opties om leuke dingen te bezoeken. Al is het gebied zelf al interessant genoeg om voor langere tijd te verblijven.

De echte sportieveling komt hier pas echt tot recht. Of het nu bergbeklimmen, wielrennen, wandelen of varen is wat je hart sneller doet kloppen, het kan hier allemaal. Het bergachtige karakter van de omgeving biedt voldoende uitdaging en variatie om iedere dag wat anders te doen. Voor wintersporters is er ook voldoende te beleven. Met verschillende skigebieden kan er in deze streek van de sneeuw genoten worden.

Naast de eerder genoemde mogelijkheden zijn er in het gebied overal pittoreske plaatsjes te vinden. Sommige behoren tot de meest prachtige dorpen die het land Frankrijk te bieden heeft. Zo zijn Colmars, Riez, Mane en Annot zeker weten een bezoek waard. De rijke geschiedenis van de streek is hier in zijn volle glorie te aanschouwen. Op allerlei punten zie je verschillende gebouwen en monumenten die aan verschillende tijdperken doen herinneren.

Qua bevolking wonen er niet heel veel mensen in de Alpes de Haute-Provence. Het is er dus vrij rustig wat voor sommige mensen aantrekkelijk is. De Franse cultuur is hier overal te proeven en dat maakt het in combinatie met de vele dingen die er te doen zijn tot een plek die ontzettend kan verrassen, en dan wel in de positieve zin van het woord. Het is dan ook een leuke ervaring hier eens te komen.