Beste bezienswaardigheden van het gebied

Een streek als de Provence biedt ontzettend veel mogelijkheden voor bezoekers. Het maakt niet eens zo veel uit of je nu van heerlijk eten, zon en strand of sportieve activiteiten houdt. Op al deze gebieden zijn talloze mogelijkheden om leuke dingenles_baux_de_provence_eglise_saint-vincent_2013 te gaan doen. Om nog maar te zwijgen over de vele culturele schatten die het gebied rijk is. In zowel kleine dorpjes als grote steden is ontzettend veel te zien. Er zijn vele mooie verhalen door de rijke geschiedenis van de streek. Hieronder volgt een overzicht van de mooiste bezienswaardigheden van de Provence. Buiten deze dingen zijn er nog vele andere activiteiten die zeker eens aan te raden zijn.

Arena Arles

Dit eeuwenoude complex is door de jaren heen voor verschillende doeleinden gebruikt. Het ligt in de plaats Arles. Vandaag de dag worden er allerlei dingen georganiseerd en kun je er genieten van een fijne dag uit. De plaats Arles zelf is zeker ook een bezoek waard.

Les Baux

Dit dorpje is gelegen boven op een berg. Het is millennia oud en biedt bovendien een prachtig uitzicht over de rest van de streek. Dit is een van de redenen dat het zeker een bezoek waard is.

Camargue

Camargue is een schitterend gebied wat vooral opvalt door de mooie natuur. Bezoekers zullen het als adembenemend ervaren. Doordat het ligt aan de Middellandse Zee kan het prima gecombineerd worden met een bezoek aan het strand.

Village des Bories

Dit is een museum in de open lucht. Het is goed geschikt voor mensen die graag wat willen leren over geschiedenis. Je kunt hier ervaren hoe mensen vroeger leefden.

Isle sur la Sorgue

Dit kleine plaatsje is overal omgeven door water. Met leuke grachten en markten waar van alles te zien en doen is verdient het zeker een bezoek. Vooral liefhebbers van antiek en lekker eten komen hier goed aan hun trekken.